Dowiedz się więcej O naszym menu
W
restauracji Domu Miodu i Wina dbamy o to, aby umiejętnie połączyć
to co regionalne, z tym co światowe.
Inspirujemy się starodawną
kuchnią polską, lecz przedstawiamy ją w nowoczesnej odsłonie.
Przystawki
-
Staropolski śledź marynowany
Zupy
-
Szef kuchni poleca
Rosół drobiowo - wołowy z makaronem
-
Zupa / krem dnia
-
Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i ziemniakami
Sałatki
-
Sałatka z kozim serem
-
Szef kuchni poleca
Sałatka z wędzonym kurczakiem
Dania główne
-
Kotlet schabowy z kością/ziemniaki/kapusta zasmażana
kotlet schabowy, opiekane ziemniaki, kiszona kapusta -
Kanapka rzemieślnika /burger wołowy/boczek/ ser wędzony/ pomidor/cebula/ogórek kiszony/ sałata rzymska/ sos barbeque, frytki stekowe
burger wołowy, boczek, ser wędzony, pomidor, cebula, ogórek kiszony, sałata rzymska, sos barbeque, frytki stekowe -
Kanapka pszczelarza (VEGE) /burger roślinny/ pomidor/cebula/ogórek kiszony/ sałata rzymska/ser VEGE/ frytki stekowe/ majonez VEGE
burger roślinny, pomidor, cebula, ogórek kiszony, sałata rzymska, ser vege, frytki stekowe, majonez vege -
Nowość
Pstrąg z lokalnej hodowli /pstrąg w całości/ frytki stekowe/ zielony groszek/ cytryna 350g
pstrąg z pieca/ opiekane talarki ziemniaczane/grillowane warzywa -
Żeberka wieprzowe grillowane w miodzie i piwie /ziemniaki/ mix sałat 400g
-
Golonka po bawarsku/duszone warzywa/chrzan/musztarda 800g
-
Pierś z kaczki/krem z batatów/sos żurawinowo - wiśniowy/karmelizowana marchew i pietruszka
-
Pierś kurczaka z kością/risotto z warzywami/sos grzybowy/opiekany kalafior
-
Placki ziemniaczane z gulaszem wołowym/ zestaw surówek
-
Placki ziemniaczane z sosem z leśnych grzybów/ zestaw surówek
Pierogi i makaron
-
Pierogi tradycyjnie robione galicyjskie/ z bryndzą, serem białym i ziemniakami 10 szt
z bryndzą, serem i ziemniakami -
Pierogi tradycyjnie robione z kapustą i grzybami 10 szt
-
Pierogi tradycyjnie robione z mięsem wołowo-drobiowym 10 szt
-
Pierogi tradycyjnie robione z owocami sezonowymi 10 szt
-
Makaron wstążki z sosem z włoskich pomidorów, grillowanymi warzywami i parmezanem 400g
Proziaki Muszyńskie
-
1.Proziak Muszyński - oliwa, sól, rozmaryn
-
2.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, bazylia
-
3.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, pieczarki, szynka
-
4.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, kurczak, boczek wędzony, oscypek
-
5.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, suszone pomidory, pieczarki, cebula, oliwki, szpinak
-
6.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, mozzarella, ser kozi, gruszka
-
7.Proziak Muszyński - sos z pomidorów, ser mozzarella, salami piccante, konfitowany dziki czosnek
-
8.Proziak Muszyński - biały sos czosnkowo - rozmarynowy, mozzarella, pieczarki, czerwona cebula, konfitowany dziki czosnek
-
9.Proziak Muszyński - biały sos czosnkowo - rozmarynowy, mozzarella, pieczarki, czerwona cebula, szynka, konfitowany dziki czosnek
Desery
-
Szarlotka z jabłek z naszego ogrodu na gorąco z lodami waniliowymi
pieczone sezonowe owoce, kruszonka, lody waniliowe lub sos waniliowy -
Ciasto lub deser dnia
na kruchym, maślanym podeście -
Mus ze śliwki w kruszonce z dodatkiem lodów
Kids menu
-
Rosołek z makaronem
-
Nuggetsy z kurczaka lub eskalopki wieprzowe/ frytki/surówka z marchewki
nuggetsy, cienkie frytki, surówka z marchewki -
Makaron z sosem pomidorowym
Napoje
-
Pepsi 0,2l
-
Pepsi Max 0,2l
-
Mirinda 0,2l
-
7UP 0,2l
-
Sok pomarańczowy 0,2l
-
Sok jabłkowy 0,2l
-
Sok czarna porzeczka 0,2l
-
Ice Tea 0,2l
-
Miod grzany
-
Wino grzane z dodatkami
-
Kawy
-
Espresso 30 ml
-
Espresso doppio 60 ml
-
Kawa czarna 180 ml
-
Kawa biała 200 ml
-
Espresso macchiato 65ml
-
Latte macchiato 200 ml
-
Karmelowe latte 200 ml
-
Chai latte 200 ml
-
Kawa mrożona z lodami 230 ml
-
Herbaty
-
Sir Williams ( do wyboru czarna, zielona, biała, owocowa, miętowa)
-
Dodatki
-
Miód 10 ml
-
Sok malinowy 50 ml
-
Mleko 50 ml
-
Lody 50g